در زمانی سخت زندگی می کنیم که نام آن عصر غیبت است. امام زمان ما از چشمانمان پنهان شده و در پرده غیبت رفته اند.
اما حال که نمیتوانیم آن حضرت را ببینیم وظیفه ما چیست؟ آیا در این زمان به حال خود رها شده ایم؟
نه!! اعتقاد ما این است که امامان ما ، از مادر به شیعیان خود مهربان تر هستند. می دانسته اند که زمانی خواهد آمد که شیعه از ارتباط با امام خود محروم است. پس قطعا راه چاره ای برای ادامه مسیر هدایت باقی گذاشته اند.
در این مطلب قصد داریم که وظایف زمان غیبت را بازگو کنیم تا به مدد الهی از مسیر هدایت خارج نشویم.
"باورها و اعتقادات" شخصیت انسان را شکل میدهند و همچنین اعمال و رفتار معمولا مطابق آن انجام میشود بنابر این از اهمیت ویژه ای برخورداراند.
به همین خاطر ممکن است گفته شود «مهم ترین وظیفه ما در دوران غیبت ایمان به باورهای صحیح است.»
امام صادق به مردم زمان غیبت اینگونه امر می کنند: بر اعتقادات خود پایبند باشید تا ستاره شما طلوع کند. (کمال الدین ج2 ص348)
برای مطالعه بیشتر در مورد اعتقادات زمان غیبت پست های زیر را مطالعه فرمایید:
انتظار فرج عملی مخصوص به زمان غیبت نیست! بلکه اهل بیت (سلام الله علیهم) آن را یکی از ارکان دین برای تمام زمان ها معرفی می کنند. (کافی ج2 ص22)
انتظار به چه معناست که تا این حد در روایات زیاد به آن پرداخته شده؟
برای مطالعه بیشتر پست های زیر را مطالعه فرمایید:
آری! پیامبر فرموده اند اگر از مردم فرار کنی بهتر از این است که در بین آنها باشی! (جامع الاخبار 130)
برای مطالعه بیشتر مقاله زیر را بخوانید
طبق فرموده امام صادق نگه داشتن دین در زمان غیبت مانند مانند جدا کردن خار های سوزنی درخت قتاده است (کافی ج1 ص335)
برای مطالعه بیشتر پست زیر مطالعه کنید:
وظایف زیاد دیگری نیز هستند که در زیر می توانید مطالعه نمایید:
نه تفکر می کنید و نه از اولیاء قبول می کنید!! این جملاتی است که در مقدمه زیارت آل یاسین توسط امام زمان به ما گفته شده.
برای ایجاد ارتباط با حضرت ولی عصر از جانب حضرات معصومین دعاها و زیاراتی برای ما به ارمغان رسیده است
برای مطالعه بیشتر مطالب زیر را ملاحظه نمایید:
زمانی که علائم قطعی قیام درحال رخ دادن هستند؛ ما موظف به وظایفی می باشیم که باید با آنها آشنا باشیم به امید اینکه آن زمان را درک کرده و سربلند در پیش امام خویش حاظر شویم.
برای مطالعه این وظایف به مطالب زیر مراجعه کنید:
ماه رجب، ماهی است که از سوی خداوند متعال دارای فضیلت و برکت فراوانی است. این ماه به عنوان ماه خدا شناخته میشود و در روایات اسلامی، فضیلتهای بسیاری برای آن ذکر شده است.
اسامی برنده های جایزه کربلا فاطمیه ۱۴۰۳
حکایت درب های مدینه در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
نهاد وكالت در آغاز، ساختارى ساده و بسيط داشت؛ ولى پس از سال دويست هجرى و بويژه در دوره امام هادى عليه السلام و امام عسكرى عليه السلام، ساختارى منضبط و تشكيلاتى يافت.
امام عليه السلام در رأس هرم قرار داشت و نايب خاص، پس از ايشان قرار مىگرفت. در رده بعدى، وكلاى ارشد قرار داشتند كه منطقه بزرگى را (مثل منطقه شمال ايران از رى تا خراسان) تحت پوشش داشتند.
غیبت امام معصوم از چشم های شیعیان وپیروان ایشان، یکی از مهمترین اتفاقاتی است که اتفاق افتاده است. زیرا دیگر ارتباط ظاهری بین امام با شیعیان ومردم قطع شده است.
به همین خاطر یکی از کار هایی که امامان قبل از حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) انجام میدادند این بود که مردم را برای این غیبت آماده کنند تا مردم در زمان غیبت امام معصوم، گمراه نشوند.
بخش مهمّى از پيشگويىهاى امامان (عليهم السلام)، براى آمادهسازى جهت رويارويى با پيشامدهاى سخت روزگار غيبت است و بخش مهمّى از تمهيدات، به اين دلیل بوده كه شيعه در دوران غيبت، گمراه نشود و امامت را از ياد نبرد.
امام صادق علیه السلام میفرمایند: إنَّ وَجهَ الحِكمَةِ فى ذلِكَ لا يَنكَشِفُ إلّابَعدَ ظُهورِهِ، كَما لا يَنكَشِفُ وَجهُ الحِكمَةِ لِما أتاهُ الخِضرُ عليه السلام مِن خَرقِ السَّفينَةِ، وَ قَتلِ الغُلامِ، وَ إقامَةِ الجِدارِ لِموسى عليه السلام إلّا وَقتَ افتِراقِهِما.
حكمت اين كار، جز پس از ظهورش، آشكار نمىشود، همان گونه كه حكمت سوراخ كردن كشتى و كشتن جوان و بنا كردن ديوار از سوى خضر عليه السلام براى موسى، تا هنگام جدايىشان، آشكار نشد.