مجموعه عهدما این بار در ایام فاطمیه با استفاده از هوش مصنوعی درهای منازل مدینه را باسازی کرده است
کاربرد چوب به صورت های سازهای و تزیینی یکی از ویژگی های بنیادی ساختمان ها در اغلب شهرهای حجاز در صدر اسلام بوده است.
در این دوره از چوب هایی با جنس ساج، عرعر و یا نخل در ساخت درب منازل، تیرک سقف ها و.... استفاده می شده است.
گفتنی است در شهرهایی مثل یثرب (مدینه) با سابقه نزاع خونین بین دو قبیله اوس و خزرج، استفاده از چوب و آهن در ساخت درب هایی مستحکم ضرورت بیشتری داشته است.
زیرا اعضای این دو قبیله قبل از هجرت پیامبر(ص) به واسطه درگیری هایی که داشتند، از شبیخون و حمله های شبانه یکدیگر در امان نبودند.
در همین راستا گروه فرهنگی عهدما با استفاده از آیات قرآن و گزارش های تاریخی موجود درباره ویژگی های درب های مدینه در صدر اسلام به بازسازی تصاویر این درب ها با هوش مصنوعی پرداخته است.
در ادامه تصاویر بازسازی شده و ویژگی های مذکور را مشاهده خواهید کرد.
ابو فدیک می گوید : از «محمدبن هلال» درباره مختصات اتاق و حجره ای که عایشه در آن ساکن بود، پرسیدم. در ضمن پاسخ گفت: «درب آن به سوی شام بود».
پرسیدم: «آن درب یک لنگه داشت یا دو لنگه؟» گفت: «یک لنگه»
وفاء الوفاء ــ ج۲، ص۴۵۹ و ۴۵۶ و ۵۴۲
بخاری در ادب المفرد از محمد بن هلال نقل می کنند که درب حجره ای که عایشه در آن سکونت داشت از جنس چوب ساج یا عرعر بود.
الادب المفرد، ج۱، ص۴۱۶
.
و بر شما گناهی نیست که از خانههای خودتان (بدون اجازه خاصّی) غذا بخورید و همچنین خانههای پدرانتان... یا خانهای که کلیدش در اختیار شماست، یا خانههای دوستانتان، بر شما گناهی نیست که به طور دسته جمعی یا جداگانه غذا بخورید.» نور، آیه۶۱.
از «دکین بن سعید المزنی» نقل است که گفت: نزد پیامبر(ص) رفتیم و از او درخواست طعام کردیم. پس فرمود: «عمر! برو و به آنها غذا بده» ... سپس عمر با کلید در را باز کرد و …
سنن ابی داود ـ ج۴ ـ ص۳۶۱ و مسند احمد ـ ج۴ ـ ص۱۷۴
از عائشه نقل است که: «هنگامی که خبر شهادت جعفر بن ابیطالب و عبدالله بن رواحة را آوردند؛ پیامبر(ص) بر زمین نشست و آثار حزن و اندوه در صورتش نمایان شد؛و من از شکاف درب (شق الباب) او را مینگریستم ...»
کنزالعمال ـ ج15 ـ ص 732
و ما عمل علی بن ابی طالب مصراعی داره الا بالمسمار.
... و علی بن ابی طالب دو لنگه درب خانه خويش را جز با استفاده از مسمار (ميخ) نساخت (و از روش ديگري براي ساختن آن استفاده نكرد) ...
المواهب اللدنيه (قسطلاني) ج 3 ص 409 الدره الثمنيه (ابن نجار) ص 205.
بر حاشیه برگ شقایق بنویسید
گل تاب فشار در و دیوار ندارد
در آخر از شما دعوت می کنیم، با امام زمان خود عهدی ببندیم تا در ایام فاطمیه قدمی کوچک برای مادر پهلو شکسته ایشان، برداریم.
برای عهد بستن با امام زمان به صفحه عهد می بندم مراجعه کنید
ماه رجب، ماهی است که از سوی خداوند متعال دارای فضیلت و برکت فراوانی است. این ماه به عنوان ماه خدا شناخته میشود و در روایات اسلامی، فضیلتهای بسیاری برای آن ذکر شده است.
اسامی برنده های جایزه کربلا فاطمیه ۱۴۰۳
حکایت درب های مدینه در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
نهاد وكالت در آغاز، ساختارى ساده و بسيط داشت؛ ولى پس از سال دويست هجرى و بويژه در دوره امام هادى عليه السلام و امام عسكرى عليه السلام، ساختارى منضبط و تشكيلاتى يافت.
امام عليه السلام در رأس هرم قرار داشت و نايب خاص، پس از ايشان قرار مىگرفت. در رده بعدى، وكلاى ارشد قرار داشتند كه منطقه بزرگى را (مثل منطقه شمال ايران از رى تا خراسان) تحت پوشش داشتند.
غیبت امام معصوم از چشم های شیعیان وپیروان ایشان، یکی از مهمترین اتفاقاتی است که اتفاق افتاده است. زیرا دیگر ارتباط ظاهری بین امام با شیعیان ومردم قطع شده است.
به همین خاطر یکی از کار هایی که امامان قبل از حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) انجام میدادند این بود که مردم را برای این غیبت آماده کنند تا مردم در زمان غیبت امام معصوم، گمراه نشوند.
بخش مهمّى از پيشگويىهاى امامان (عليهم السلام)، براى آمادهسازى جهت رويارويى با پيشامدهاى سخت روزگار غيبت است و بخش مهمّى از تمهيدات، به اين دلیل بوده كه شيعه در دوران غيبت، گمراه نشود و امامت را از ياد نبرد.
امام صادق علیه السلام میفرمایند: إنَّ وَجهَ الحِكمَةِ فى ذلِكَ لا يَنكَشِفُ إلّابَعدَ ظُهورِهِ، كَما لا يَنكَشِفُ وَجهُ الحِكمَةِ لِما أتاهُ الخِضرُ عليه السلام مِن خَرقِ السَّفينَةِ، وَ قَتلِ الغُلامِ، وَ إقامَةِ الجِدارِ لِموسى عليه السلام إلّا وَقتَ افتِراقِهِما.
حكمت اين كار، جز پس از ظهورش، آشكار نمىشود، همان گونه كه حكمت سوراخ كردن كشتى و كشتن جوان و بنا كردن ديوار از سوى خضر عليه السلام براى موسى، تا هنگام جدايىشان، آشكار نشد.
اولین نفری باشید که پیام خود را ثبت میکند